Geplaatst op

Bouke Lourens – Founder – Webontwikkelaar

Bouke Lourens aan de Amsterdamse grachten

Mijn naam is Bouke Lourens, en eigenaar (Founder) van De Web Developer Amsterdam. Graag zou ik wat meer over mij zelf willen vertellen. Wel zo fijn als je wil weten wie nou de persoon is die jouw website gaat bouwen. Op deze pagina lees je mijn storyline en neem ik je mee in mijn persoonlijk verhaal.

Hoe het is begonnen

Al sinds jongs af aan ben ik bezig met het maken van websites. Zo ben ik rond 1999 begonnen met het maken van basic websites in Microsoft Frontpage, helaas waren we op dit moment nog niet aangesloten op het internet. De websites bekeek ik in dit geval puur op mijn eigen computer en ging hier mee experimenteren. Rond 2002 werden we dan eindelijk maar toch aangesloten op kabelinternet wat toen nog @home heette. Dit was ook de tijd dat ik mijn eerste websites online zette. Ook begon ik rond deze tijd me steeds meer te verdiepen in computers, hardware als zowel software, waarna ik besloot in 2008 ook hier echt een opleiding in te volgen.

Opleiding tot ICT Medewerker 2008

Mijn eerste opleiding tot ICT Medewerker volgde ik aan het Noorderpoort College te Groningen. Aangezien ik al geruime tijd bezig was met computers ben ik erg makkelijk door de lesstof heengegaan en had ik mijn diploma ook binnen no time. Tijdens deze opleiding heb ik een stageplek moeten zoeken, deze heb ik vervuld bij webdesign bureau RoxDesignz aan de Marktstraat in Delfzijl. Hier bestonden mijn werkzaamheden voornamelijk uit IT gerelateerde taken. Aangezien ik zelf al redelijk bekend was met webdevelopment mocht ik ook vaak bijspringen op dit gebied.

Opleiding tot Netwerkbeheerder 2010

Na het afronden van mijn studie ICT Medewerker ben ik verder gegaan met de opleidingen ICT Beheer en Netwerkbeheerder. Deze opleiding heb ik gevolgd aan het Alfa College te Groningen. Tijdens deze opleiding hadden we ook vaak HTML-trainingen. Hierbij was het belangrijk dat je als ICT Beheerder redelijk simpel websites kon opbouwen, liet dit nou net het vak zijn waar ik erg goed in was en medeleerlingen altijd naar mij toe kwamen om hierbij hulp te vragen. Niet verbazend haalde ik de ene 10 naar de andere. Ook deze opleiding heb ik behaald met een diploma, vijf Cisco certificaten en een ECDL-certificaat.

Websites ontwikkelen voor bedrijven 2012

Tijdens mijn laatste opleiding op het Alfa College heb ik meerdere bedrijven benaderd om een website aan te verkopen. Ik ging als volgt te werk: Eerst verschillende verouderde of websites waar duidelijk wat aan viel te verbeteren opgezocht. En hierop een ontwerp bedacht en deze uitgewerkt. Vervolgens ging ik op pad om de bedrijven te confronteren met de oude website en het nieuwe resultaat te laten zien. Deze websites bouwde ik in Joomla, maar door mijn ruime ervaring wist ik altijd tot een deal te komen om deze websites te verkopen. Zo heb ik destijds nog voor Dusseljee, Yarab, Sport Schietbaan Uithuizen, Greenproducts Designs en vele andere opdrachtgevers diverse websites opgeleverd.

Mijn eerste baan als Web Developer 2015

Na mijn studie heb ik eerst verschillende baantjes gehad. Van het werken in de horeca tot het repareren en assembleren van Apple apparaten bij Leapp in Duivendrecht. Dit sprak mij allemaal niet heel erg aan, tot ik in contact kwam met het webdesignbureau Premiums in Amsterdam Sloterdijk. Hier kon ik vrij eenvoudig instromen als web developer op basis van ervaring wat ik in de loop der jaren had opgebouwd. Dit heb ik tot september 2017.

Van Web Developer naar Support Engineer 2019

Naast het ontwikkelen van websites, webshops, logo’s en DTP-drukwerk leek het mij ook interessant om de technische kant van websites en e-mail te sleutelen. Zo ben ik op 1 januari 2019 van start gegaan met een nieuwe baan als support engineer bij Hostnet BV. Hier werk ik veelal samen met eindgebruikers en andere ontwikkelaars. Mijn werkzaamheden verschillen hier van het ondersteunen van eindgebruikers met het installeren van e-mail, het oplossen van bounce e-mails, het adviseren in hostingoplossingen enzovoorts. Tijdens mijn carrière bij Hostnet begon het wel erg te kriebelen om iets voor mij zelf te beginnen, en dat heb ik uiteindelijk ook gedaan.

Het oprichten van mijn eigen bedrijf De Web Developer 2020

Op 1 juli 2020, midden in de corona crisis heb ik besloten om mijn eigen bedrijf op te richten. Juist in deze heftige tijden zie je webshops uit de grond schieten als paddenstoelen. Dat was genoeg reden voor mij om mijzelf in te schrijven bij de Kamer Van Koophandel. Ook in de avonduren naast mijn kantoorbaan bij Hostnet BV werkte ik voor een Thai restaurant in de Spuistraat, maar dit hield op in verband met de corona crisis. Al werkte ik daar meer voor het overheerlijke eten, was het toch een soort van extra inkomen. Momenteel ben ik eerst nog partime bezig met De Web Developer. Naar verwachting zal ik tegen eind 2021 steeds minder te vinden zijn op het kantoor van Hostnet, en zal ik meer tijd investeren in De Web Developer.

Mijn toekomst visie

Het ontwikkelen van websites is mijn passie. Maar tijdens mijn jarenlange ervaring heb ik ook gemerkt dat ik zoekmachine optimalisatie mij enorm trekt. Hier besteed ik ook erg veel tijd aan. In de toekomst zal ik mij ook steeds richten op zoekmachine optimalisatie en internet marketing. Daarnaast wil ik wel door blijven ontwikkelen aan prachtige designs, websites en webshops.