Geplaatst op

Yoast SEO overgenomen door Amerikaans bedrijf

Overname Yoast SEO

Wie kent hem niet? De Yoast SEO plugin voor het zoekmachine gerelateerd optimaliseren van jouw WordPress website. Van oorsprong een Nederlands bedrijf dat opgezet is door Joost van der Valk. Yoast SEO is overgenomen door het amerikaanse bedrijf Newfold Digital met steun van Clearlake Capital Group en Capital Group. De overname maakt deel uit van een langetermijns strategie om de klanten van Newfold Digital ‘te verbinden met eersteklas tools en diensten om hun online aanwezigheid en hun succes in een digitale wereld te optimaliseren’, is te lezen in het officiele persbericht. Het daadwerkelijke overname bedrag is niet bekend gemaakt.

Wat is Yoast?

Voor degene die nog niet bekend zijn met Yoast, leggen we het graag nog even uit. Yoast is een WordPress plugin die meer dan 12 miljoen websites ondersteund. Deze plugin is bedoeld om jouw content te optimaliseren voor zoekmachines als Google en Bing en overige zoekmachines natuurlijk. De plugin geeft handige tips en richtlijnen die je kunt volgen om nog beter vindbaar te worden. De plugin is zowel in een gratis versie verkrijgbaar als de betaalde versie. Wat hier in gaat veranderen na de overname houden we nauwlettend in de gaten.

Hoe het is begonnen

Yoast is opgericht in 2010 door zoals eerder al aangegeven Joost van der Valk. Later in 2013 kwam hier ook zijn vrouw Marieke van de Rakt bij. Van der Valk is ook werkzaam geweest als SEO-adviseur voor onder andere The Guardian, Ebay & Disney. Sinds 2019 heeft hij zijn taak als CEO neergelegd om verder te gaan als Chief Product Officer van zijn eigen bedrijf Yoast. Ditzelfde jaar is hij ook nog CMO van WordPress, echter heeft hij dit enkel een halfjaar volgehouden. Het bedrijf Yoast telt nu inmiddels 140 werknemers.

Hoe nu verder?

Zoals het nu lijkt, Zal Yoast zelfstandig doorgaan zoals ze voorheen ook al deden. Echter, zullen Joost en Marieke veel minder managementtaken op zich nemen. Echter is het grote verschil nu, ze zijn overgenomen geen financieel risico meer lopen. De naam Yoast zal ook voorlopig niet wijzigen. Zoals eerder genoemd telt het bedrijf 140 medewerkers, ook deze zullen de huidige werkzaamheden blijven verrichten. Het lijkt ons niet dat je de kennis en ervaring wat heeft geleid tot het grote succes van Yoast overboord wilt gooien.